1e editie CoderDojo Amersfoort druk bezocht

Afgelopen zaterdag was de eerste editie van CoderDojo Amersfoort. Er was vooraf veel belangstelling en ook op de dag zelf kwamen er meer mensen langs dan er ruimte was.

Vijftien enthousiaste deelnemers en een aantal ouders hebben zich verdiept in de wereld van Scratch. Voor de meesten nieuw, enkelen hadden er al wat ervaring mee. Er was zelfs een deelnemer die al een aantal ingewikkelde Scratch projecten op zijn naam had staan.

Na een korte introductie gingen de deelnemers aan de slag, met of zonder de verstrekte documentatie. Als er ergens een probleem opdook waren de mentors er om te helpen. Zo konden de meeste opgaven maar ook andere, creatieve Scratch programma’s worden gemaakt. Toen we om een uur of 4 gingen afronden bleek bijna iedereen iets gemaakt te hebben dat ze wilden laten zien.

Te horen aan de reacties vonden de meesten het een leuke middag. Dat geldt zeker ook voor de organisatie, dus bij deze alvast tot de volgende keer! Houd voor informatie en inschrijvingen voor de volgende editie deze website, de Facebook pagina en/of Twitter in de gaten.

Hieronder nog een sfeerimpressie van de installatie van de deelnemers, de introductie en de afsluitende presentaties.

editie-1-opzetten editie-1-intro editie-1-demo

Posted on by Martin in Uncategorized

Comments are closed.