Coderdojo #42: Code in Space met Astro Pi (2)

De dojo op zaterdagmiddag 19 oktober kan helaas niet doorgaan! Er zijn niet voldoende vrijwilligers beschikbaar. Volgende maand zijn we er weer. Mocht je het leuk vinden ons team van mentoren te versterken, neem dan even contact op met monique.van.maare@nl.ibm.com!


 

De volgende dojo wordt op zaterdagmiddag 19 oktober 2019 gehouden in de bibliotheek van Amersfoort!

In deze bijeenkomst gaan we in verschillende groepen verder met AstroPi van ESA, de Europese ruimteorganisatie. https://astro-pi.org/ Geen probleem als je er vorige keer niet was, omdat we in verschillende groepen werken is er voor iedereen wat te beleven en te leren.

De eerste groep doet mee met Astro Pi Mission Zero. Hierbij bouw je een bericht voor de astronauten. Wat wil je ze vertellen? Hoe warm is het in het ISS? Jouw programma gaat naar het Internationale Ruimtestation ISS en wordt daar, op een meegestuurde Raspberry Pi, uitgevoerd!

Als je er vorige keer ook bij was, kun je ook aan de slag met Scratch 3.0, een programma waarin je gemakkelijk zelf de mooiste verhalen, games of video’s maakt. Deze keer over het heelal natuurlijk!

Als je al wat ouder bent (vanaf +/-11 jaar) kun je ook meedoen met Asto Pi Space Lab. Hierbij begeleiden we je om een gaaf experiment te ontwerpen voor in het ruimtestation, dat we in een volgende dojo dan ook kunnen gaan maken.

“Door zelf te maken wordt de wereld weer van onszelf” (Kennisnet, Podcast)

Kom je voor het eerst? Leuk! We maken je snel wegwijs. Elke derde zaterdag van de maand.

Programma:
Inloop: vanaf 13.00 uur
Start: 13.30 uur
Einde: 16.30 uur

Neem je laptop mee en een print van je (gratis) ticket.

Zelf graag zorgen voor eten en drinken voor tijdens de sessie.

Voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen.

Reserveer een gratis ticket

PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.

Posted on by Martin in Uncategorized

Comments are closed.