CoderDojo #6: Vrije editie

Onze 6e CoderDojo wordt op zaterdagmiddag 19 maart 2016 gehouden in de bibliotheek van Amersfoort!

We hebben dit keer een vrije editie waarbij alle deelnemers aan de slag kunnen met:

Scratch

Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

Code Combat

CodeCombat is een website waarop je een held door een doolhof moet leiden door middel van Python code. Hierdoor leer je allerlei mogelijke commando’s. Dit begint simpelweg met aansturen van beweging en wordt dan uitgebreid met logica en functies.

Blockly

Blockly lijkt op Scratch, maar biedt een aantal opdrachten aan die steeds uitdagender worden. Puzzels, doolhoven enzovoort.

Code.org

Op de code.org website staan workshops uit de “Hour of Code” serie waarbij je programmeren leert met een Minecraft, Frozen of Star Wars thema.

Programma:

Inloop: 13.00 uur

Start: 13.30 uur

Einde: 17.00 uur

Neem je laptop mee en een print van je (gratis) ticket. We hebben een beperkt aantal leenlaptops beschikbaar, geef even aan bij het reserveren als je hier gebruik van wilt maken. Zelf graag zorgen voor eten en drinken voor tijdens de sessie.

Voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen.

PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.

Reserveer een gratis ticket

Posted on by Martin in Uncategorized

Comments are closed.