CoderDojo #7: Minecraft

Onze 7e CoderDojo wordt op zaterdagmiddag 16 april 2016 gehouden in de bibliotheek van Amersfoort!

We hebben dit keer Minecraft als thema. Minecraft is het super populaire bouwspel waarmee je werelden kunt bouwen bestaande uit allerlei soorten blokjes.

Er zijn twee mogelijke workshops die je kunt volgen:

Minecraft Amersfoort bouwen

Bouw mee aan de virtuele stad Amersfoort! Met behulp van Geofort hebben we een server opgezet waarin de stad Amersfoort in Minecraft is nagebouwd. Althans, een deel daarvan. In deze workshop gaan we aan de slag om Minecraft-Amersfoort verder uit te breiden. Dit is je kans om de Koppelpoort, Onze Lieve Vrouwetoren of de bieb zelf! Er zullen kids van Geofort aanwezig zijn om ons te helpen.

Minecraft programmeren

Leer programmeren met Minecraft! In deze workshop leer je hoe je met Python de Minecraft wereld kunt besturen. Stap voor stap wordt je uitgelegd hoe de Python code werkt en wat het doet. Daarna kan je zelf verder spelen met de code om je eigen ideeen uit te proberen.

Let op: voor deze dojo hebben alle deelnemers een werkende versie van Minecraft op hun laptop nodig. Er zijn dit keer dan ook geen leen laptops beschikbaar.

 

Programma:

Inloop: 13.00 uur

Start: 13.30 uur

Einde: 17.00 uur

Neem je laptop mee en een print van je (gratis) ticket. Zelf graag zorgen voor eten en drinken voor tijdens de sessie.

Voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen.

PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.

Reserveer een ticket (beschikbaar vanaf 09:00, woensdag a.s.)

Posted on by Martin in Uncategorized

Comments are closed.