CoderDojo Amersfoort #3: Kerst met Scratch & HTML/CSS

Onze 3e CoderDojo wordt op zaterdagmiddag 19 december 2015 gehouden in de bibliotheek van Amersfoort!

We gaan dit keer aan de slag met:

Scratch

Scratch is gratis software die ontwikkeld is om te leren hoe computers werken. De speelse presentatie, alsof je met lego aan het bouwen bent, maakt dat iedereen ermee aan de slag kan. Je kunt er van alles mee maken, bijvoorbeeld filmpjes, spelletjes, verhalen en muziek.

HTML / CSS

Alle webpagina’s op het internet zijn gebouwd met HTML/CSS. Stap voor stap wordt deze technologie uitgelegd en kan je hier mee aan de slag. Zo leer je je eigen website maken!

 

*** Speciaal voor deze aflevering van CoderDojo is er een Scratch kerst studio waarmee je de mooiste kerstkaarten en kerst verhaaltjes kunt maken: https://scratch.mit.edu/studios/1743540/. Hiermee kun je ook een kerst website maken! ***

 

Programma:

Inloop: 13.00 uur

Start: 13.30 uur

Einde: 17.00 uur

Neem je laptop mee en een print van je (gratis) ticket. We hebben een beperkt aantal leenlaptops beschikbaar, geef even aan bij het reserveren als je hier gebruik van wilt maken. Zelf graag zorgen voor eten en drinken voor tijdens de sessie.

Voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat je een ouder/verzorger mee moet nemen.

PS: heb je een ticket en kun je toch niet komen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. We kunnen dan weer iemand van de wachtlijst blij maken.

Reserveer een ticket (open vanaf 9 december, 09:00)

Posted on by Martin in Uncategorized

Comments are closed.