Twee groepen aan de slag bij 2e CoderDojo Amersfoort

De tweede editie van CoderDojo Amersfoort vond afgelopen zaterdag plaats. Omdat er de vorige keer veel belangstelling was  hebben we dit keer twee groepen opgezet. De bibliotheek stelde twee ruimtes beschikbaar en er waren maar liefst zes mentors om de kinderen te helpen.

Elke deelnemer kon vooraf aangeven of ze wilden meedoen met Scratch of dat ze liever een website leerden bouwen met HTML & CSS. Daarnaast was het nog mogelijk om met Blockly aan de slag te gaan, een programmeeromgeving die lijkt op Scratch maar met een aantal steeds uitdagender opdrachten werkt. Binnen twee dagen waren alle 30 plekken vergeven.

Na een korte introductie gingen de Scratchers aan de slag. Voor HTML & CSS was er een speciale presentatie om kort de werking van het internet en de basis ideeen achter het maken van websites uit te leggen. Daarna gingen de deelnemers aan de hand van de CoderDojo HTML/CSS sushi kaarten zelf aan het werk. Rond half vijf werden een aantal van de gemaakte programma’s en websites getoond. Het zag er allemaal weer erg knap uit!

Houd voor informatie over de volgende editie deze website, de Facebook pagina en/of Twitter in de gaten.

Presentatie werking internet

Demo scratch spel

 

Demo Scratch filmpje

Posted on by Martin in Uncategorized

Comments are closed.