FAQ

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kijk dan even naar deze veel gestelde vragen.
Kom je er nog steeds niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

ALGEMENE VRAGEN

Ik ben nog nooit naar CoderDojo geweest
Voor alles is er een eerste keer! De dojo is voor iedereen toegankelijk. De beste manier om kennis te leren maken is om gewoon een keer langs te komen. Zorg wel dat je je eerst registreert voordat je komt.
Kan ik zomaar naar CoderDojo komen?
Nee, om er voor te zorgen dat we niet over onze capaciteit gaan en een goede administratie van aanwezigen hebben moet iedereen zich registreren om deel te kunnen nemen aan een CoderDojo.
Voor welke leeftijd is CoderDojo?
De maximum leeftijd die wij hanteren is 17 jaar. Voor de minimumleeftijd adviseren wij 7 jaar. Jonger kan wel, maar dan moet er wel begeleiding bij zijn voor begrijpend lezen en schrijven.
Wat doen kinderen bij CoderDojo?
Bij CoderDojo zijn we altijd bezig met techniek of ontwikkeling van competenties die nodig zijn in het beroepsveld. Daarnaast worden kinderen ook “mediawijs” gemaakt waardoor ze leren omgaan met internet en techniek. Wij stimuleren onderzoekend en exploratief gedrag en sporen alle kinderen aan om hun interesses te volgen en elkaar nieuwe dingen te leren.
Is CoderDojo geschikt voor mijn kind?
Wij verwelkomen iedereen! Echter merken wij dat vooral kinderen die interesse hebben in techniek blijven hangen en het naar hun zin hebben. We behandelen elke maand een ander onderwerp, dus kijk samen met je zoon / dochter naar het onderwerp om te kijken of ze het interessant vinden om hier meer over te leren.

DEELNEMEN AAN EEN DOJO

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?
Voor elke dojo moet afzonderlijk geregistreerd worden. Dit doen wij via Eventbrite. Kijk op onze website of bekijk ons profiel op Eventbrite om de geplande edities te zien. Hier kun je je kind registreren voor deelname óf op de wachtlijst zetten.
Hoe werkt de wachtlijst?
Als een dojo volgeboekt is dan is het enkel nog mogelijk om je op de wachtlijst te zetten. Doe dit 1 keer per deelnemend kind. Zodra er iemand zijn deelname afzegt zullen wij de eerstvolgende op de wachtlijst de kans geven om te registreren. Hou je email dus in de gaten!
Wat moet ik meenemen naar de dojo?
Elk kind moet een eigen laptop hebben. Zorg er voor dat deze laptop werkt en over WIFI beschikt! Zorg ook dat je kind de nodige wachtwoorden heeft om software te kunnen installeren of indien nodig instellingen te kunnen wijzigen. Mocht je toevallig geen laptop hebben, laat dat dan weten, wellicht kunnen wij er een regelen. Naast een laptop moet ook gezorgd worden voor eten/drinken voor tijdens de dojo.